10 Tempat Makan di Genting Highland Paling Best

Tempat makan di Genting Highland adalah pilihan terbaik untuk anda dan keluarga anda merasai menu dan mantab yang lazat, terdapat banyak menu yang boleh anda pilih di Genting Highland.

Genting Highland adalah bandar yang agak aktif, jadi tidak menghairankan bahawa terdapat begitu banyak tempat makan yang menawarkan pelbagai menu masakan terbaik.

Apabila anda menikmati aktiviti-aktiviti di bandar Genting Highland, anda boleh menikmati citarasa masakan yang terbaik dan jika anda bersama keluarga anda, sudah tentu anda juga perlu mencari tempat makan keluarga untuk makan di Genting Highland dan juga anda boleh mencari tempat untuk makan hits di Genting Highland.

1

Restoran Al-Esfan

Restoran Al-Esfan adalah tempat makan ringkas yang menyajikan menu makanan tradisional khas di kawasan Genting Highland dan bukan sahaja restoran ini juga menyediakan makanan ringan, dengan perkhidmatan yang mesra dan terdapat beberapa kemudahan seperti tandas.

Tempat makan sedap di genting highland sendiri memiliki menu dengan bahan utama tauhu yang dicampur dengan telur atau daging cincang, sosej, rempela ati, mi putih dan dimakan dengan nasi.

Jom Baca : 10 Tempat Makan Menarik di Raub Paling BEST

2

Jom Makan Street Food

Jom Makan Street Food adalah istilah yang digunakan untuk menggambarkan makanan jalanan yang popular dan lazat yang biasa ditemui di Malaysia.

Tempat makan di genting highland bahagian yang pelbagai dan bersemangat dalam budaya masakan negara, dengan pelbagai hidangan yang dipengaruhi oleh masyarakat pelbagai budaya di negara ini.

Beberapa hidangan Jom Makan Street Food yang popular di Malaysia termasuk satay, nasi lemak, dan char kway teow.

Jom Makan Street Food adalah cara terbaik untuk mengalami rasa dan budaya Malaysia, dan dinikmati oleh penduduk tempatan dan pengunjung.

3

Makanan Enak

Makanan Enak menyediakan tempat makan best di genting highland, restoran Makanan Enak hanya menyediakan berupa-rupa jenis menu dan merupakan menu pakar dan walaupun Makanan Enak memiliki tempat yang tidak begitu luas ia sudah cukup terkenal oleh peniaga masakan, terutamanya penduduk Genting Highland.

Peta | Nombor Telepon +60122553369 | Harga Menu RM 10

Jom Baca : [SEDAP] 10 Tempat Makan Menarik di Temerloh

4

Only Mee

Only Mee adalah salah satu lokasi mencuba legenda di bandar Genting Highland, yang terletak tepat di Lot SA – T2C – B19, Genting Highlands, 69000 Genting Highlands, Pahang, Malaysia, menu yang disediakan adalah gudeg biasa dan ayam goreng.

Sangat sesuai untuk anda yang ingin mencari masakan terbaik di Genting Highland selain makanan disini juga tersedia berbagai macam menu minuman.

5

Medan Selera

Medan Selera adalah istilah yang digunakan di Malaysia untuk merujuk kepada medan selera atau kawasan di mana terdapat pelbagai gerai makanan dan restoran.

Tempat makan menarik di genting highland Ini adalah tempat yang popular bagi penduduk tempatan dan pelancong untuk berkumpul dan menikmati pelbagai hidangan dan masakan.

Dalam bahasa Inggeris, Medan Selera boleh diterjemahkan sebagai “medan selera” atau “pusat makanan”.

Jom Baca : [Terkini] 10 Tempat Makan Best di Pekan Pahang

6

Burger & Lobster Genting

Salah satu kedai makan burger yang paling popular di Genting Highland ialah Burger & Lobster Genting.

Hanya melihatnya, anda pasti akan merasakan air liur kerana bahagiannya besar, patty daging lembu tebal, ditambah keju cair.

Harga mungkin tidak murah, tetapi kualiti rasa dijamin membuat anda berdering. Tidak hairanlah bahawa tempat ini sentiasa sesak.

Peta | Nombor Telepon +60361059186 | Harga Menu RM 15

7

Nok Sokmo Genting Tom Yam

Nok Sokmo Genting Tom Yam ialah tempat makan yang mempunyai Tom Yum yang sangat unik. Mengapa ia unik?

Anda lihat, Nok Sokmo Genting Tom Yam di sini mengandungi Mama Noodles yang merupakan Indomie Thailand dan daging babi rangup yang sangat rangup dan sangat lazat.

Tambahan pula terdapat telur dan cendawan juga. Ia benar-benar lengkap, bukan?

Nok Sokmo Genting Tom Yam semakin lazat dengan campuran pelbagai rempah, seperti halia, serai, dan bawang.

Gabungan rasa masam, pedas, dan enak bertembung di mulut dan meninggalkan kesan yang mendalam.

Peta | Nombor Telepon +60179980596 | Harga Menu RM 7

Jom Baca : 10 Tempat Makan di Cameron Highland Paling Sedap

8

Aladdin Kitchen Cafe

Anda berada di kawasan Genting Highland, jadi anda mesti singgah di Aladdin Kitchen Cafe untuk merasai menu lazat pelbagai hidangan luaran, dan Aladdin Kitchen Cafe mempunyai menu mainstay, iaitu Super creamy Chicken Spaghetti Aglio Olio.

Selain spaghetti, restoran Aladdin Kitchen Cafe juga mempunyai menu lain yang tidak kurang lazat, dan Aladdin Kitchen Cafe sangat sesuai sebagai tempat untuk anda yang ingin menjemput anak-anak anda.

Anda boleh makan dengan pasangan anda sambil menikam bahagian dalam yang selesa, dan rasanya seperti berada di rumah.

10

Santai Yamch’a Dim Sum

Santai Yamch’a Dim Sum adalah sejenis masakan Cina yang terdiri daripada hidangan kecil bersaiz gigitan yang biasanya dihidangkan dalam bakul pengukus kecil atau di atas pinggan kecil yang sekarang terdapat di Genting Highland.

Tempat makan murah di genting highland yang menyediakan Dim sum berasal dari wilayah Guangdong China dan merupakan bahagian yang popular dalam masakan Kantonis.

Nama “Santai Yamch’a” bukanlah istilah yang biasa digunakan untuk dim sum, dan tidak jelas apa yang dimaksudkan secara khusus.

Peta | Nombor Telepon +60387902029 | Harga Menu RM 17

Originally posted 2022-12-21 01:18:00.

Leave a Comment